Anasayfa


     Biberiye fidesi, Rosmarine Fidesi

   
        Detaylar
 
 
Detaylar
Biberiye Bitkisi, ballıbabagiller familyasına ait ince yapraklı ve daima yeşil renkte olan bir bitki çeşididir.  Çalı görünümlü ve mor çiçekli bir bitkidir. Genellikle Akdeniz çevresinde yetişen bitki kendisi süs bitkisi, genç sürgünleri bahar olarak kullanılır. Çiçekleri haşlanıp uyarıcı şurup elde edildiği gibi kolonya ve biberiye ispirtosu yapımında kullanılan değerli bir esans çıkarılır. Ayrıca yapraklarında da yağ elde edilmektedir. 
Biberiye bitkisinin çayı özellikle sindirim sistemine de faydalı olmaktadır. Yağı ise cilt bakımında kullanılmaktadır. Çay olarak kullanımda aşırıya kaçılması durumunda sara (epilepsi) krizlerine ve ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. 
Biberiye Bitkisinin Faydaları
 
Zihin açar, kalp ve damar hastalıklarına, guatra, uykusuzluğun giderilmesine kanın temizlenmesine yardımcı olur. Kilo vermek isteyenler de çayını demleyerek içilmesi durumunda iştahı keserek yemeği fazla yemenin önüne geçmektedir. Kaynatılarak demlenmesi ile elde edilen su ile saçlar yıkanırsa saçlara parlaklık ve sağlık verir. 
Biberiye bitkisi kilo vermeyi sağlar: Biberiye bitkisinin yapraklarının ezilerek veya kaynatılarak yağının basen ve bel bölgesine uygulanması incelmeyi sağlamaktadır. Bayanların korkulu rüyası olan selülitli bölgeye 10-15 dakika masaj yapılarak uygulanır. hem cildin pürüzsüz görünmesine hemde istenilen inceliğe kavuşmasında yardımcı olmaktadır. 
 
Ağrı kesicidir: Biberiye içerisindeki uçucu yağlar kas ve eklem ağrılarına da iyi gelmektedir. Ağrı olan bölgeye masaj yapılarak uygulanması yeterlidir.
Bağışıklık sistemine katkı sağlar: Mide ülseri gibi çoğu hastalığı tedavi etmektedir. Anti-kanserojen ve anti-enflamatuar özelliği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesinde katkı sağlamaktadı

Biberiye sindirim sistemi sağlığını korur: Biberiye bitkisi genelikle hazımsızlık, kabızlık, mide ve hemen hemen bütün sindirim sistemi sorunlarının çözümünde büyük rol oynar. Aynı zamanda gıda zehirlenmesine karşı bünyeyi korur ve temizlemeye yardımcı olur. 
Solunum ve Karaciğer sorunlarını giderir: Biberiye çok etkili bir gargara malzemesidir ılık su ile ağızda gargara yapılması ağız kokusunu giderir. Biberiye solunum solları rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Uçucu yağların kokusu solunumu kolaylaştırır nefes borularını açar. Soluk borusundaki iltihapları kurutarak nefes alışverişini kolaylaştırır. Sinüzitin sebep olduğu baş ağrısına da iyi gelmektedir.
Biberiye yüzlerce yıldır karaciğer tedavisinde kullanılmaktadır. Karaciğeri olumsuz etkileyen toksinlerden temizler. Fareler üzerinde yapılan deneylerde karaciğerde oluşan siroz ve bazı hastalıkları iyileştirdiği gözlemlenmiştir.
Bunun dışında biberiye yağının da çok önemli fayları bulunmaktadır. 
Zihin ve bellek faaliyetlerini arttırır, alzheimer hastalığını tedavi eder, bağışıklık sistemini güçlendirir, biberiye yağının kokusu boğaz şişkinliğine iyi gelmektedir ayrıca soğuk algınlığı boğaz ağrısı ve grip tedavisinde kullanılır, biberiye yağı ağrılara iyi gelir kramplara ve romatizmalara iyi gelir, ağız sağlığı içinde faydalıdır diş sağlığı ve ağız kokusunda iyi gelmektedir.
Biberiye yağından en fazla şekilde fayda elde edilmek isteniyorsa Hindistan cevizi, badem, hakiki zeytin yağı ile beraber karıştırılarak cilde masaj yapılarak sürülmelidir. Romatizma ve kas ağrılarına iyi geldiği için kas ağrılarının tedavisinde de kullanılır.




      TÜRKİYENİN HER YERİNE KARGO İLE GÖNDERİM YAPILIR
 
 
Fide Sipariş

 

GSM: 0531 2905145

bilgi@sebzefidesi.org 


 

EM

       

     Etkin Mikroorganizma

*Organik Gübrenizi Kendiniz Yapın

*Tarım ve Hayvancılıkta EM Kulanımı

Tarım Haberleri
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339