Anasayfa


     Lavanta Fidesi

   
Ürün Özellikleri
lavanta Fidesi
        Detaylar
 
 
Detaylar
Lavanta Çiçeği Nedir?

Bilimsel adı Lavandula angustifoliaolan bitki çalı görünümünde olup gümüş renkli ince uzun yaprakları bulunmaktadır. Çiçekleri insana huzur verici kokuya sahiptir. Latincede lavanta "yıkanmak" anlamına gelmekte ve eskiden beri sıklıkla kullanılmaktadır.

Aynı zamanda insana sağlık kaynağı olan lavanta çiçeği yapısında bol miktarda uçucu yağlar ihtiva etmektedir. Bu yağ hem kozmetik ve parfümeri sanayinde kullanılmakta, hem de tıp alanında önemli bir yere sahiptir. Uçucu yağında organik asitler, pinen, kfur, camphen vs. gibi maddeler bulunur.

Lavanta çiçeğinden lavanta yağı da elde edilmektedir. Bu yağ yemek ve salatalara rahatlıkla kullanılabilir. Aynı zamanda masaj yağı olarak kullanıldığında vücuttaki kötü kokuları giderir. Baş ağrısı, stres ve kas ağrılarına da iyi gelmektedir.



Faydaları Nelerdir?

Sinir Sistemi İçin Faydası: Sinir sistemi üzerinde hem kokusu hem de yapısı ile sakinleştirici bir etki sağlayan lavantanın, ruhu yatıştırıcı özelliği de bulunmaktadır. Bu nedenle yoğun ve gergin geçen bir gün sonunda, lavanta kokusu ile ferahlamak iyi gelecektir.

Dezenfekte Olarak Faydası: Lavanta çiçeği, çok eski yıllardan beri hem tıp hem de temizlik sektörü içerisinde dezenfekte olarak da kullanılmıştır. Bugün birçok temizlik malzemesi içerisinde kullanılan lavanta, aynı zamanda yaraların dezenfekte edilmesi ve iltihaplardan korunması için de tercih edilmektedir. Hatta birçok merhem ve krem içerisinde lavanta kullanılır.

Antioksidan Olarak Faydası: A ve C vitamini açısından zengin bir yapısı olduğu için lavanta aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Vücuttaki toksinlerden kurtulmak için hem lavanta bitkisi hem de lavanta yağı kullanılabilir.

Cilt Sağlığı İçin Faydası: Lavanta cildi temizleme ve sıkılaştırma konusunda çok etkili bir fayda gösterir. Özellikle sivilcelerin iyileştirilmesi ve oluşan sivilce izlerinin giderilmesinde hem lavanta bitkisi hem de lavanta yağı faydalı olacaktır. Egzama gibi cilt sorunlarının tedavisinde dahi kullanılan lavanta, cilt kırışıklıklarını geciktirmek için de kullanılabilen bir içeriğe sahiptir. Cilt bakım malzemelerinde sıklıkla lavanta ve lavanta yağı kullanılır.

Saç Sağlığı İçin Faydası: Saç dökülmelerini azaltmak, saç derisini güçlendirmek ve saçlara parlaklık vermek için de lavantadan faydalanmak mümkündür.

Uyku İçin Faydası: Uyku problemi yaşayanlar için lavantanın kokusu en doğal uyku ilacı etkisi sağlar. Yatmadan önce bir su içerisine lavanta koymak ve kokusunu tüm odaya yaymak büyük etki gösterir.

Baş Ağrısı İçin Faydası: Lavanta kokusu ve lavanta çayı, migren ve baş ağrılarına çok etki etmekte, doğal bir ağrı kesici etkisi göstermektedir.

Sindirim Sistemi İçin Faydası: Sindirim sistemini rahatlatmak, kabızlık ve gaz problemini sonlandırmak için lavanta çok iyi gelir. Bağırsak bozuklukları için de bol miktarda lavanta çayı tüketimi önerilir.

Kanamalar İçin Faydası: Kanama oluşan bölgeye lavanta bastırmak, kanamanın hızlı bir şekilde durmasını sağlar


 
 
Fide Sipariş
EM

       

     Etkin Mikroorganizma

*Organik Gübrenizi Kendiniz Yapın

*Tarım ve Hayvancılıkta EM Kulanımı

Tarım Haberleri
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar6.87506.9025
Euro7.82727.8585